Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Lia.bg

online

Полезни съвети

съвети как да обновим дома си

ПОЧИСТВАНЕ НА ПАРКЕТ

Първо и обстойно почистване на естествен трислоен паркет след монтаж: Трислойните паркети на Quick Step са готови за експлоатация веднага щом бъдат монтирани в помещението. След инсталацията на паркета, той трябва да се почисти от евентуални остатъци от прах и други частици. Не е позволено да се използват никакви предпазващи препарати с изключение на оригиналните продукти на Quick Step.  Използването на QS продукти и препарати за поддръжка и почистване е изискване на производителя, за да може да покрие гаранционните условия.

Почистване:

  1. Съберете/изметете всичко от повърхността на паркета, като изпалзвате мека метла и лопатка; При паркети V4 или V2, може да използвате прахосмукачка с мека четка;
  2. Почистете със съвсем леко навлажнен моп/кърпа и използвайте вашия паркет с удоволствие!

Поддръжка и грижа за трислойни паркети Quick Step

Quick-Step трислойни паркети са създадени не само, за да бъдат красиви. Те са лесни за почистване и поддържка. Можете да почистите вашия под със сух и специален Микрофибърния моп  Quick-Step е специално създаден за сухо или влажно почистване.

 

QUICK-STEP CLEANING KIT - QSCLEANINGKIT

Практичен и лесен за употреба, комплекта за почистване на Quick-Step се състои от регулируема дръжка, миеща микрофибърна кърпа /моп/ и Quick-Step почистващ препарат.

  

Също така на разположение отделно предлагаме:

Quick-Step почистващ продукт 750 мл

Quick-Step почистващ продукт 2 л

QUICK-STEP OIL CARE - QSCARE750

OIL CARE защитава и поддържа естествения под,  предотвратява изсушаването и износването му, също така възстановява първоначалнота му красота.

СЪВЕТ: Ако почиствате вашия под всяка седмица с Quick-Step CLEANING , трябва да използвате Quick-Step Oil Care веднъж месечно. Ако почистите вашия под на всеки две седмици, трябва да използвате Quick-Step Oil Care веднъж на всеки 2 месеца!

QUICK-STEP MAINTENANCE OIL

Омаслените паркети, които се нуждаят от интензивни грижи и поддръжка, може да се използва Quick-Step MAINTENANCE Oil на всеки 6-12 месеца. Маслото се предлага  бяло или прозрачно, в зависимост от вида на паркета.

ОБЩИ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ПОДДРЪЖКА:

Петната по паркета трябва да се отстраняват мигновено, за да не се поврeди повърхността. Петна от перманентни маркери, боя, мастила и др. подобни е желателно да се избягват през цялата употреба на трислойния паркет.

ОМАСЛЕНИ ПАРКЕТИ: Премахването на петна от омаслен паркет става само със сух моп или съвсем леко навлажнен с препарат за почистване Quick-Step Cleaning. 

ЛАКИРАНИ ПАРКЕТИ: Петна от гума, пластмаса - със сух моп или съвсем леко навлажнен с препарат за почистване Quick-Step Cleaning. Засъхнали петна  от течности се отстраняват с леко влажен моп/кърпа.

Поддръжка на омаслени паркети:

  1. Подът се почиства с леко влажен моп. Трябва да се отстранят евентуални петна и прах.
  2. 2-4 капачки от препарата QUICK-STEP OIL CARE се разреждат в кофа с вода /използва се само капачката като мерителна единица/. Накисва се сух моп в разтвор, изтисква се и със със зигзагообразни  движения се минава пода като винаги се движението е по дължината на ламелите. Мопа трябва де се изплаква редовно и да се изтисква добре. Задължително е използването на мек моп. Не се използват различни от оригиналните препарати!

За силно натоварени подове се използвате QUICK-STEP MAINTENANCE OIL на всеки 6-12 месеца. Важно е първо да се проверите какъв вид е препопъчителен според паркета, който е монтиран /избелен или др. декор/

  1. Подът се почиства с леко влажен моп. Трябва да се отстранят евентуални петна и прах.
  2. Нанася се тънък слой от QUICK-STEP MAINTENANCE OIL със сух и чист моп/кърпа.

Оставя се за няколко минути да се импрегнира в пода, след това повърхността се избърсва с друга суха и чиста кърпа. 1 кутия от QS MAINTENANCE OIL приблизително покрива 50м2.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ШЕВРОН И РИБЕНА КОСТ?

Ако се интересувате каква е разликата между редене на паркета във вид шеврон и рибена кост, посетете нашия блог на този линк: →Разликата между редене под рибена кост и шеврон

Печат Е-мейл

изработка на уеб сайт от 3DWebDesign