Монтаж на ламиниран паркет

Монтаж на ламинат

Защо процесът по монтаж на ламинат е изключително важен?
Полезни съвети и практики във връзка с процеса по монтаж на ламинат
Какви преимущества по отношение процеса по монтаж на ламинат е способен да ви предостави екипът на паркети Лиа?

Защо процесът по монтаж на ламинат е изключително важен?

 Монтаж на ламинат
Монтаж на ламинат - Промоции

Процесът по монтаж на ламинат е от много голямо значение, когато сте решили да закупите нова подова настилка за определена своя стая или помещение. И вие трябва задължително да му обърнете необходимото внимание, ако искате впоследствие да се наслаждавате на качествена и естетически издържана подова настилка, която ще се запази в отлично състояние за дълъг период от време. Това как ще бъде извършен процесът по монтаж на ламинат оказва влияние върху няколко основни характеристики на подовата настилка. Ето с кои точно характеристики на подовата настилка можем да обвържем един монтаж на ламинат:

Качество и устойчивост – прецизността, с която протича процесът по монтаж на ламинат, има пряко влияние върху качеството и устойчивостта на подовата настилка. Всъщност връзката е много проста – качествено извършеният монтаж на ламинат означава и високо качество на подовата настилка в помещението. Високо качество, което ще й осигури също така устойчивост и запазване на първоначалното състояние и вид във времето. Помнете, че колкото и добри да са материалите, от които е изработен даден ламинат, без качествен и прецизен монтаж просто няма как да се получат желаните резултати. Така че ви препоръчваме да прецените дали сте способни сами да се справите с процеса по монтаж на ламинат или ще ви е нужна професионална помощ.

Външен вид и естетика - процесът по монтаж на ламинат е от значение и за външния вид на подовата настилка, а оттам и за цялостната атмосфера и естетическо усещане във вашето помещение. По отношение на този аспект трябва да бъдете особено внимателни, тъй като някои на пръв поглед незначителни детайли всъщност могат да се окажат много важни. Детайли като например посоката на редене при извършване монтаж на ламинат. Повече за последното ще поговорим по-надолу в текста.

Полезни съвети и практики във връзка с процеса по монтаж на ламинат

 Монтаж на ламинат 1
Монтаж на ламинат - Вземете от нас!

Продължаваме с няколко полезни съвета и практики във връзка с процеса по монтаж на ламинат. Практики, следването на които ще ви позволи да извършите бърз и качествен монтаж на ламинат, гарантиращ ви функционалността и естетиката на подовата настилка в помещението. Вижте какво имаме предвид:

- монтаж на ламинат: набавяне на необходимите инструменти – на първо място, е добре да сте наясно с инструментите, които ще са ви нужни за процеса по монтаж на ламинат. Така ще можете предварително да си ги осигурите и да не се налага да прекъсвате периодично своята работа. Главните сред тях са ножовка, чук, прободен трион, ъгломер и ролетка.

- монтаж на ламинат: подготовка на основата – задължително трябва да се извърши подготовка на основата, преди да преминете към самия монтаж на ламинат. В какво се изразява въпросната подготовка? Нужно е подът да бъде сух и изчистен от прах и всички други мръсотии. Също така се уверете, че не са налице някакви пукнатини или неравности, които могат да ви създадат проблеми в процеса по монтаж на ламинат.

 Монтаж на ламинат 2
Монтаж на ламинат - Богата гама от възможности

- монтаж на ламинат: адаптиране на продукта към стайните условия – хубаво би било преди монтаж на ламинат, продуктът да бъде оставен да престои в съответната стая или помещение за период от минимум 24 часа. Това ще му позволи да се адаптира към температурата, влажността и като цяло условията, които са налице в помещението.

- монтаж на ламинат: поставяне на подложка – още една дейност, която трябва да бъде извършена преди началото на същинския монтаж на ламинат. Подложката спомага за това новата настилка да прилепне плътно към основата. Тя също така има отношение и към по-надеждната изолация на влага и външни шумове.

- монтаж на ламинат: посока на редене – обърнете внимание и на посоката на редене в рамките на процеса по монтаж на ламинат. Хубаво е въпросното редене да става по посока на светлината. По този начин естетическите резултати значително се повишават, като се избягва открояването на сглобките между отделните паркетни дъски.

- монтаж на ламинат: повишено внимание към специфичните пространства – и последният ни съвет към вас във връзка с процеса по монтаж на ламинат е да повишите своето внимание към специфичните пространства в помещението. Като примери за такива специфични пространства можем да посочим пространствата около врати, радиатори и други подобни елементи от интериора. Подрязването на дъските трябва да бъде изключително прецизно, за да могат да преминат нормално през съответните пространства, както и да не се получи образуване на фуги.

Какви преимущества по отношение процеса по монтаж на ламинат е способен да ви предостави екипът на паркети Лиа?

 Монтаж на ламинат 3
Монтаж на ламинат - Качество и достъпност

Ако изберете да закупите желания ламиниран паркет от магазините на паркети Лиа, ще си гарантирате множество преимущества като клиенти. Част от тези преимущества са свързани и с последващия процес по монтаж на ламинат. По-надолу ще изброим най-главните сред тях.

Монтаж на ламинат от паркети Лиа: Продукти с отлично качество – продуктите, които предлагаме в категория „Ламиниран паркет“, са част от каталозите на водещи европейски и световни производители, и притежават отлично качество. Техните характеристики максимално улесняват потребителя в последващия монтаж на ламинат и правят процеса значително по-бърз и удобен за него.

Монтаж на ламинат от паркети Лиа: Пълно обслужване – освен продажба и доставка, ние можем да извършим за вас и самия монтаж на ламинат. Монтажните ни екипи се справят бързо и качествено с процеса по монтаж на ламинат. Тяхната работа ще ви гарантира качествена, естетически издържана и устойчива във времето подова настилка в съответното помещение. За пакетните ни цени във връзка с продажба, доставка и монтаж на ламинат можете да се информирате на място в нашите магазини или пък на телефон 0887 519 539.

Монтаж на ламинат от паркети Лиа: Професионална консултация – ако пък държите сами да извършите процеса по монтаж на ламинат, но просто имате нужда от малка професионална консултация, екипът на паркети Лиа отново е насреща да ви помогне. Можете да се свържете с нашите служители по телефон, имейл или фейсбук. На страницата ни „Контакти“ ще откриете всички канали за връзка.